Wednesday, September 22, 2010

JURNAL, BUKU TUNAI DAN KAD STOK

Jurnal, Buku Tunai dan Kad Stok boleh dimuat turun sekarang.

Bagi muat turun:

Bagi melihat senarai bahan yang boleh dimuat turun, sila klik di sini.

Sila lengkapkan dan hantar pada minggu hadapan. (27/09/2010)

18 comments:

  1. yahoooo...sekarang boleh nak buat folio..terima kasih cikgu untuk segala pertolongan cikgu selama ini

    ReplyDelete
  2. Sama-sama.. Mesti buat! Minggu depan hantar!

    ReplyDelete
  3. CIKGU KENAPA MASA TAIP NOMBOR INVOIS JERNAL KENAPA DIA KELUAR DALAM BENTUK DUIT...CONTOHNYA SEKIRANNYA NOMBOR INVOIS IALAH 1234 KENAPA MASA TAIP DIA KELUAR 1234.00

    ReplyDelete
  4. cikgu juz nak tanya...untuk stok ada tak a/k stok di lejar

    ReplyDelete
  5. Okay. Pasal no invoiis jadi RM nanti, saya akan upload version yang sudah diperbaiki. Sabar.

    ReplyDelete
  6. Tiada akaun stok lejar. Pengiraan stok akhir adalah secara fizikal sahaja.

    ReplyDelete
  7. ckgu... nk mengira stok awal ngan stok akhir mcam mna???

    ReplyDelete
  8. Stok awal nilainya kosong sebab baru mula perniagaan, jadi memang tiada barang dalam stor.

    Nilai stok akhir berdasarkan kad stok. Jumlahkan semua baki setiap kad stok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu, kalau meneruskan perniagaan, yang baru kita beli tu perlu dimasukkan juga dgn stok awal?

      Delete
  9. cikgu, yg kad stok tu, cmne nak kira dia? masuk tu, barang yang kita beli kan, then, keluar tu barang yang kita jual, baki tu nak kira harga yang kita beli ke?

    ReplyDelete
  10. putrinurdiyana@yahoo.comSeptember 22, 2012 at 2:35 PM

    cikgu,macam mana nak tulis no.folio kat lejar am,belian n jualan..

    ReplyDelete
  11. terima kasih..blog cikgu amat membantu saya dalam langkah saya utk memulakan perniagaan..sebelum ini saya memang langsung tiada asas dl akaun...

    ReplyDelete
  12. Saya bantu sikit sikit jer.. Yang selebihnya adalah usaha anda... Teruskan usaha!!!

    ReplyDelete
  13. Putri, tak ader yer no folio? Saya tak peerasan pulak. Nanti saya check yer..

    ReplyDelete
  14. salam...blh tk tlg saya

    ReplyDelete
  15. salam...cikgu blh tak emel kan dkt saya kerja kursus folio tingkatan 4 tahun 2012.ini emel saya captenimran@gmail.com....saya punya kerja kursus sudah salah...jadi saya kesuntukan masa

    ReplyDelete
  16. Maaf.. Saya jarang online di blog. Harap anda dapat selesaikan masalah anda disebabkan saya lambat reply.. Maaf.

    ReplyDelete